Dupa un 2010 marcat de concedieri si somaj, nici in acest an, romanii nu sunt prea optimisti cand vine vorba de locul lor de munca. Peste 40%dintre angajati se asteapta sa fie concediati in 2011, iar o treime spun ca ar putea avea parte de o taiere a salariului, conform unui studiu myjob.ro.

Rezultatele studiului arata ca 41 % dintre romani se tem ca ar putea sa isi piarda locul de munca in perioada urmatoare, scrie money.ro. In plus, o treime dintre angajatii chestionati sustin ca este inevitabila o diminuare a salariului in acest an.

De cealalta parte, cei care spera sa primeasca bani in plus sunt foarte putini, doar 6% dintre angajati.


Cele mai multe persoane care se tem de concedieri, peste 60%, sunt barbatii cu varste intre 46 si 55 de ani. Cei mai pesimisti cu privire la locul de munca sunt angajatii din Moldova si nordul Transilvaniei, iar cei mai optimisti sunt cei din Capitala, informeaza Realitatea.

  • Cum vad angajatorii anul 2011?

Pe de alta parte, angajatorii vad cu alti ochi anul 2011. Doar un sfert dintre firme ar putea face concedieri anul acesta. Mai mult, peste 40% din patroni au planuri sa isi mareasca numarul angajatilor in perioada urmatoare, iar 11% spun ca vor mari lefurile salariatilor.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.