Internet Explorer si Firefox sunt cele mai utilizate browsere, Chrome vine tare din urma, iar Opera si Safari raman intr-un con de umbra. Sa fie oare Rocketmelt viitorul browserelor?

Rockmelt este construit in jurul nucleului Chromium, cel care sta la baza binecunoscutului browser Google Chrome, preluand caracteristicile acestuia si adaugand ingredientul minune al ultimului deceniu - socializarea virtuala.

Potrivit go4it, banda din stanga contine prietenii activi pe Facebook, in vreme ce pe banda din dreapta suntem informati in permanenta cu privire la update-urile care au loc pe Facebook si Twitter. Lista cu prieteni poate fi personalizata, nu este obligatoriu sa-i vedem doar pe cei online. Putem defini o lista de favoriti sau o lista ordonata alfabetic. Initierea unei conversatii se face cu un simplu click pe casuta dorita si apoi, evident, prin tastarea unui mesaj.


Si pe partea de performante, Rockmelt se prezinta decent. Conform testelor Sunspider, Rockmelt se dovedeste ceva mai lent decat Chrome 9, dar mai rapid decat Firefox 3.6. Singurul inconvenient ar fi timpul mai mare de start-up, cauzat de autentificarea in retelele Facebook si Twitter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.