Eximbank Romania a incheiat un acord de parteneriat cu institutia corespondenta din Canada, Export si Dezvoltarte Canada (EDC), pentru colaborare si schimb de informatii privind proiectele si oportunitatile din cele doua piete, se arata intr-un comunicat al bancii.
Potrivit comunicatului, parteneriatul are in vedere intarirea relatiilor comerciale intre cele doua tari. De asemenea, Eximbank si EDC vor furniza date privind produsele si serviciile oferite. In relatiile cu Romania, Canada se plaseaza intre primii zece exportatori din afara Uniunii Europene, desi are un volum al vanzarilor relativ mic, de 93,9 milioane euro, in primele noua luni din acest an. Romania inregistreaza un deficit al balantei comerciale in relatia cu statul nord-american.
EDC a fost infiintata in 1994 si functioneaza ca o institutie financiara care acorda fonduri pentru comert si pentru acoperirea riscurilor. Anul trecut, institutia canadiana a avut o cifra de afaceri de 51,9 miliarde de dolari, reprezentand finantari si polite de asigurari pentru marfurile exportatorilor. Sumele au fost destinate unui numar de 7.172 de firme, care au desfacut marfuri in 182 de tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.