Pe o piata auto care tinde spre pragul de trei miliarde de euro, companiile de leasing ale marilor grupuri bancare, precum BCR sau Raiffeisen, au fost prezente la SIAB cu dobinzi atractive.

5-15% avansul minim

BCR Leasing, divizia specializata a celei mai mari institutii de credit din Romania, a propus celor care vor sa achizitioneze un autoturism de la SIAB o dobinda de 6,5% an. Avansul minim este de 15% din valoarea masinii, iar creditul este acordat pe o perioada intre unu si cinci ani. BCR Leasing percepe un comision de administrare de 1,5%. A treia mare banca din Romania din punctul de vedere al activelor, Raiffeisen, ofera o dobinda anuala de 7,8%, valabila tot pentru o perioada de la un an la cinci ani, in timp ce comisionul e de 1,7%. Oferta este valabila pentru clientii care achita un avans cuprins intre 15% si 50% din valoarea autoturismului.

Citeste si:

Bancile mici sparg gheata

Spre deosebire de marii jucatori de pe piata bancara, banci precum Finansbank sau Piraeus Bank au spart gheata fie prin cererea unui comision zero, fie printr-un avans de 5%. Divizia de leasing a Finansbank cere un avans de 20% din valoare masinii, la o dobinda de 7,5%. Cit despre comisionul de administrare, acesta are valoarea zero. Piraeus Leasing cere comision si dobinda de 8,9%. Atuul celor de la Piraeus este insa avansul de 5% care trebuie platit la incheierea contractului.