Compania Google a anuntat ieri, prin site-ul Bestjobs, ca este in cautare de programatori talentati pentru noul centru Google de la Zrich. Stirea a constituit o surpriza, in conditiile in care oferta vine din partea unei companii care in ultima perioada s-a dezvoltat spectaculos si a anuntat, de exemplu, pentru primul trimestru al acestui an, un profit de 369 de milioane de dolari. Analistii autohtoni spun ca interesul acordat informaticienilor din Romania se datoreaza pregatirii acestora.

Anunt in premiera

Anuntul a aparut ieri-dimineata. Conditiile specificate de angajator sint clare. Candidatul care spera sa lucreze aici trebuie sa aiba o diploma de studii universitare in domeniu, experienta si abilitati in programare si dezvoltare de software, cunostinte serioase de operare UNIX/Linux sau Windows. Totodata, trebuie sa vorbeasca fluent limba engleza, deoarece va lucra pentru biroul din Zrich al companiei care are filiale in America de Nord, Europa si Asia.

Anuntul va trezi probabil un interes si mai mare, in conditiile in care sint disponibile mai multe posturi, insa numarul acestora nu este specificat. Probabil, decizia de a cauta operatori in Romania se datoreaza si randamentului dat de alti romani care lucreaza pentru companie. "Nu stiu daca Google a mai dat anunturi in Romania pentru angajari. Cunosc oameni care lucreaza la Google, insa nu stiu cum au ajuns acolo", spune Maria Suciu, PR manager Neogen, firma care detine site-ul pe care s-a facut anuntul.

Concurenta cu vecinii

Pina dupa-amiaza aplicasera pentru acest post doar sase candidati. "Vor fi multe solicitari, deoarece cele mai multe aplicatii pentru locuri de munca pe site se inregistreaza dupa orele 17.00-18.00", mai afirma Maria Suciu. Aceasta metoda de recrutare de personal este folosita si de alte companii mari.

La acelasi site au apelat si Microsoft, Oracle, Siemens si Motorola. Ramine de vazut daca informaticienii romani vor reusi sa-i convinga pe cei de la Google, in conditiile in care este foarte probabil ca anunturi similare sa fi fost facute publice si in tarile vecine.