Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au crescut cu peste 1,5 miliarde de euro in luna august, ajungind la 16,43 miliarde de euro, in principal in urma cumpararilor bancii centrale din piata valutara si a intrarilor din emisiunea de obligatiuni Bucuresti.

Cresterea de 1,58 miliarde de euro din a opta luna a anului a fost rezultatul unor intrari de 2,09 miliarde de euro, reprezentind cumparari ale bancii centrale din piata valutara, intrari din privatizari, venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului. Iesirile au insumat 510,6 milioane de euro, reprezentind plati rate si dobinzi scadente la datoria publica, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, plati cotizatii, comisioane bancare si altele. Valoarea rezervei de aur, care s-a mentinut la 105 tone, a crescut la 1,196 miliarde de euro, ridicind valoarea rezervelor internationale ale bancii centrale la peste 17,62 miliarde de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.