In perioada iunie 2004 - iunie 2005, romanii care au calatorit in strainatate au folosit cardurile Visa de 600.000 de ori, valoarea totala a tranzactiilor depasind 108 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei Visa International.

Astfel, s-a inregistrat o crestere de 42,6 la suta comparativ cu perioada similara din 2004.

Din analiza celor de la Visa reiese ca 67 la suta din tranzactiile cu carduri Visa au fost la comercianti, comparativ cu 33 la suta retrageri de la bancomate.

Acest procent contrasteaza puternic cu utilizarea cardurilor in Romania, unde doar 7,9 la suta din tranzactiile cu carduri sunt la comercianti, reprezentand 6,2 la suta din valoarea totala a tranzactiilor.

"Cand se afla in strainatate, turistii romani isi folosesc cardul de trei ori mai des la comercianti decat la bancomate", spune Catalin Cretu, regional manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA

Romanii au cheltuit la comerciantii din strainatate 73 de milioane de dolari in 445.000 de tranzactii la hoteluri, restaurante, precum si pentru alte bunuri si servicii, folosind cardurile Visa, in perioada iunie 2004 - iunie 2005.

Aceste rezultate arata ca s-a cheltuit cu 37 la suta mai mult prin cardurile Visa comparativ cu perioada similara din anul precendent si s-au facut cu 28 la suta mai multe tranzactii in locatiile comerciale.

Romanii au cheltuit cel mai mult pe cazare, aproape 20 milioane de dolari, reprezentand 24 la suta din total, iar pe magazine de haine, statii service si linii aeriene, romanii au mai cheltuit 14,3 milioane de dolari.

Valoarea tranzactiilor cu carduri Visa emise in Romania arata ca destinatia in care s-a cheltuit cel mai mult este Germania (14,1 milioane de dolari) urmata de Franta (12,3 milioane de dolari), SUA (11,9 milioane de dolari), Italia (10,7 milioane de dolari) si Austria cu 9,5 milioane de dolari.

Cardurile Visa genereaza un volum anual de tranzactii de aproape trei mii de miliarde de dolari si sunt acceptate intr-o retea unica in peste 150 de tari.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.