France Telecom e la un pas de achizitionarea companiei Amena, cel de-al treilea operator spaniol de telefonie mobila, pentru o suma ce depaseste 10 miliarde de euro. Potrivit Reuters, in valoarea tranzactiei sunt incluse si datoriile operatorului de telefonie mobila.

Amena, care face parte din grupul spaniol de telecomunicatii Auna, avea in portofoliul sau un numar de 9,5 milioane de clienti la sfarsitul lunii martie, fiind estimata atunci la suma de 9 miliarde de euro, incluzand si cuantumul datoriilor.

Daca afacerea se va finaliza, ar fi prima achizitie internationala majora realizata de France Telecom de la criza din 2002, cand a fost aproape de faliment. Grupul a lucrat din greu in ultimii trei ani pentru a-si reduce din datorii, ajungand la sfarsitul anului trecut la 43,9 miliarde de euro de la 70 miliarde de euro, cat avea in urma cu trei ani.

Cumpararea operatorului spaniol ii va permite grupului francez sa desfasoare servicii de telefonie mobila si Internet pe teritoriul spaniol. "Spania este o oportunitate rara pentru companie", a declarat o persoana apropiata tranzactiei. "Spania este una dintre singurele piete neacaparate din Europa. Am decis sa ne orientam catre Spania." a adaugat sursa citata.

Grupul francez, care are in proprietate operatorul european de telefonie mobila Orange, prezent si pe piata romaneasca, renuntase initial sa preia Amena. France Telecom ar fi dorit sa achizitioneze compania-mama Auna, al doilea operator spaniol de telefonie fixa si mobila, dar pana la urma a decis sa achizitioneze doar divizia acesteia, Amena, dupa cum scrie cotidianul britanic The Independent.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.