Vrei sa-ti petreci concediul intr-un loc mai cu staif, dar nu ai bani? Poti sa-ti permiti acest "lux" luand un credit pentru vacante oferit de majoritatea bancilor.
O parte din suma pe care o obtii se vireaza direct catre agentia de turism prin care vrei sa-ti petreci vacanta, iar o alta parte ti se pune la dispozitie direct, in bani-gheata sau cecuri de calatorie.

OFERTA

Banca Comerciala Romana ofera un credit pentru petrecerea de sejururi in tara si in strainatate, de maximum 10.000 euro (sau echivalent in dolari ori lei), pe 5 ani. Banii pot fi folositi pentru plata costului sejurului, inclusiv a cheltuielilor de transport si a altor cheltuieli legate de petrecerea de sejururi. Creditul se acorda fara avans si fara giranti, iar pentru imprumuturi de pana la 1.000 euro inclusiv sau echivalent (in lei sau USD) nu se solicita copii dupa contractul individual de munca (carte de munca, registrul general de evidenta a salariatilor). Capacitatea de rambursare se determina pe baza veniturilor lunare nete realizate din salarii, pensii sau alte surse, dovedite cu documente. Rata totala lunara (credit plus dobanda) nu poate depasi 50% din veniturile nete realizate de catre solicitant si coplatitori, daca este cazul, dupa scaderea angajamentelor de plata ale intregii familii.

FARA GIRANTI

O alta institutie bancara care ofera credite pentru vacanta este Bancpost, in limita a 3.000 dolari SUA sau echivalentul in euro sau lei. Banii trebuie rambursati in maximum doi ani, iar creditul poate fi garantat cu asigurare pentru riscul de neplata. Se admit ca documente justificative (factura emisa de agentia de turism, de exemplu) atat cele emise pe numele imprumutatului, cat si cele emise pe numele sotului/sotiei, fiilor, parintilor si socrilor imprumutatului. Eliberarea creditului se face obligatoriu prin virament, in limita sumei reprezentand contravaloarea documentelor justificative (facturilor) neachitate.

VENIT MINIM

Si Banca Transilvania ofera credite turistice pentru toti cetatenii romani, cu domiciliul in Romania, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, angajati pe perioada nedeterminata. Venitul minim lunar, pentru angajarea unui credit turistic este de 3.000.000 lei (net). Suma este cuprinsa intre 250 euro si 3.500 euro sau echivalentul in lei sau USD si trebuie rambursata in maximum un an. Pentru a primi un credit trebuie sa ai un venit minim lunar de 3 milioane lei net si trebuie sa cesionezi drepturile salariale catre banca, adica sa-i ceri patronului sa-ti vireze salariul intr-un cont la Banca Transilvania. In cazul creditelor de pana la 500 euro (sau echivalent lei ori USD), persoanele cu venituri nete in familie de peste 200 euro nu au nevoie de giranti.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.