Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca salariul minim pe economie ar putea ajunge in urmatorii ani la 1.500 - 1.600 lei.

"Salariul de 600 lei ar putea creste cu o proportie semnificativa si ar putea ajunge, dupa parerea mea, in urmatorii ani la 15-16 milioane lei (vechi - 1.500-1.600 lei n.r.). Salariul minim pe economie ar trebui sa ajunga, intr-o perioada relativ scurta de timp, adica in aproximativ patru ani de zile, pentru ca a fost un plan proiectat pentru intrarea Romaniei in zona euro, cam la 50% din salariul mediu pe economie", a spus Sarbu, potrivit NewsIn.

In ce priveste salariile mici ale angajatilor care muncesc la patron, ministrul muncii a afirmat ca Guvernul are doua parghii pe care le poate folosi in aceasta situatie: prima - "de a folosi, prin Hotarare de Guvern, salariul minim pe economie, si a doua - de a incuraja legislatia muncii, de a incuraja formarea de sindicate, de a incuraja principiul negocierii, astfel incat sa existe intre patron si salariati un echilibru".

Marian Sarbu declara pe 15 aprilie, pentru NewsIn, ca Guvernul va lua in discutie posibilitatea cresterii salariului minim pe economie de la 600 lei la 700 lei dupa 1 iulie 2009, dupa discutii prealabile cu patronatele, iar alocatia pentru somaj va ramane legata de salariul minim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.