Pagubele provocate de inundatii se ridica la 20.000 de miliarde de lei, potrivit raportului publicat ieri de guvern.

Suma este estimata numai pentru distrugerile ce au putut fi evaluate pina la aceasta ora, multe zone fiind si acum sub apa. Guvernul va aloca 4.000 de miliarde de lei la rectificarea bugetara pe acest an pentru lucrari de reconstructie a caselor din zonele afectate si pentru refacerea infrastructurii rutiere, a declarat, ieri, prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu.

Case, drumuri, cai ferate, statii de apa potabila, retele de comunicatii, retele electrice, cit si cele de gaze au fost afectate din cauza inundatiilor produse in ultimele trei luni. Cea mai afectata este infrastructura, care necesita costuri de reconstructie de aproximativ 9.000 de miliarde de lei. Nici refacerea locuintelor distruse de inundatii si lucrarile de aparare impotriva inundatiilor nu vor costa putin.

Pentru reabilitarea acestora vor trebui alocate 7.000 de miliarde de lei. Ministerul Culturii si Cultelor are si el o nota de plata de aproximativ 3.500 de miliarde de lei, suma necesara pentru reabilitarea bisericilor si obiectivele de patrimoniu national cultural afectate de inundatii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.