Compania Aegek din Grecia intentioneaza sa participe la doua proiecte cu o valoare totala de 20,3 milioane euro pentru modernizarea unei sosele in judetul Cluj si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa a localitatii Motca din Moldova. Aegek doreste sa realizeze proiectul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania privind modernizarea unei sosele din judetul Cluj in parteneriat cu societatea elena Efkleidis. Cele doua firme au incheiat un acord pentru derularea proiectului estimat la 14,1 milioane euro, iar lucrarile vor fi finalizate in termen de 36 de luni de la data semnarii contractului de executie.

Totodata, Aegek a anuntat incheierea unui acord cu Ministerul Economiei si Comertului pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apa a localitatii Motca din Moldova. Bugetul proiectului se ridica la 6,3 milioane euro, iar durata lucrarilor este de 24 de luni, se arata intr-un comunicat al companiei elene. Printre proiectele la care Aegek participa in Romania, in parteneriat cu alte companii, se numara modernizarea drumurilor nationale Timisoara-Lugoj si Buzau-Focsani. Totodata, Aegek reabiliteaza, in baza unui contract incheiat in 2003 cu Ministerul Integrarii Europene, sistemul de tratare a apelor uzate din orasul Calafat. Aegek este una dintre cele mai importante companii din sectorul constructiilor din Grecia si incearca sa-si dezvolte afacerile pe pietele statelor din Balcani si Europa de Est prin intermediul Aegef Group din Bucuresti, firma detinuta in parteneriat cu Efkleidis.
In Romania, Aegek este reprezentata prin subsidiara Aegek-Rom Construct Bucuresti, firma infiintata in 1998 si detinuta integral de compania elena.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.