Comunitatea jucatorilor de golf din Romania nu depaseste cinci sute de persoane, ceea ce face din afacerile cu terenuri si cluburi de golf un business de nisa cu o evolutie atipica. Astfel, chiar daca anul 2008 a fost unul bun pentru jucatorii de pe piata, in ultimele luni s-au simtit efectele crizei financiare, ceea ce a determinat propunerea unor oferte promotionale sau chiar scaderea preturilor la anumite servicii pentru perioada viitoare.

In 2008, numarul membrilor inscrisi la clubul de golf Lac de Verde de la Breaza a ramas constant, mentinandu-se la acelasi nivel ca si in anul 2007, iar cele 155 de persoane care beneficiaza de statutul de membru se impart in ponderi aproximativ egale in romani si straini.

In acelasi timp, Emil Manoiu, director la Clubul Diplomatic Bucuresti, declara ca, pe parcursul anului 2008, numarul clientilor a crescut la clubul pe care il conduce, ramanand insa la un nivel mult prea scazut pentru a reprezenta o afacere de succes in sine. In luna decembrie, el a observat insa si efectele crizei financiare, inregistrandu-se o stagnare a cererii.

“In Romania, practicarea golfului reprezinta o activitate accidentala, numarul de jucatori este mic, iar sportul este vazut doar ca un hobby sustinut de activitati si servicii adiacente”, adauga Manoiu.

Marian Coroiu, secretar al clubului Tite Golf Resort din Timisoara, declara ca efectele crizei financiare nu s-au simtit la cererea de servicii oferite de clubul de golf sau numarul de membri inscrisi, dar situatia va fi mult mai usor de analizat in primavara, intrucat clubul nu-si desfasoara activitatea in timpul iernii.

“2008 a fost insa un an bun in care s-a organizat structura si s-a adoptat un nou plan de dezvoltare”, adauga Coroiu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.