Indicele BET-C, care urmareste toate companiile listate, a crescut ieri cu 2,2%. Brokerii spun ca preturile actiunilor au scazut prea mult in sedinta de luni, astfel ca investitorii

si-au dat seama ca este momentul sa cumpere titluri. "Multe actiuni sunt subevaluate in acest moment, inclusiv cele ale Rompetrol Rafinare", declara Adrian Ceuca, director de operatiuni la societatea Broker. Intermediarii de tranzactii bursiere sustin ca Petromidia s-a aliniat tendintei generale a pietei si de aceea valoarea actiunilor companiei a crescut cu 2,9%.

De fapt, dupa ziua de ieri, brokerii au realizat ca nu Rompetrol a influentat scaderile din sedinta precedenta.

"Nu cred ca Rompetrol a tras piata in jos", declara directorul general al Confident Invest, Nicolae Ghergus. "Scaderile au fost cauzate, mai degraba, de votul negativ pe care l-au dat francezii Constitutiei Europene, fapt ce se rasfrange si asupra aderararii Romaniei la UE", spune Ghergus. El crede ca, ieri, piata si-a revenit, deoarece investitorii considera ca Romania nu e pregatita sa adere, in 2007, la structurile europene, lucru sustinut, de altfel, si de catre multi analisti.

Indiferent de motivul care a dus la scaderea si, apoi, la cresterea preturilor actiunilor, un lucru este cert pentru toti brokerii: volatilitatea in piata a fost foarte ridicata, "ceea ce face deliciul speculatorilor".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.