Federatia Sindicatelor Independente din BCR a anuntat, luni, managementul BCR, ca a cerut membrilor sai sa declanseze greva generala, pe termen nelimitat, incepand de miercuri, 14 ianuarie, ora 9:00, pe fondul nemultumirilor legate de salarii. BCR a mai anuntat ca, pe fondul grevei "este posibil ca nu toate unitatile sa fie in postura de a servi clientii".

Potrivit Wall-Street, decizia FSI survine in contextul in care Contractul Colectiv de Munca a expirat la sfarsitul anului trecut. La jumatatea lunii august 2008, angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR) s-au aflat, pentru trei zile, in greva japoneza.

"Reprezentantii FSI au intrerupt negocierile imediat dupa etapa concilierii, refuzand astfel dialogul", au precizat reprezentantii BCR, potrivit NewsIn. "Suntem cu adevarat surprinsi de abordarea sindicatului, cu atat mai mult cu cat, in cele aproape doua luni cand ambele echipe au fost implicate in procesul de negociere, managementul a formulat nu mai putin de sase oferte succesive menite sa ofere angajatilor BCR un pachet salarial adecvat si sa incheie negocierile", au mai declarat reprezentantii conducerii BCR.

Ofertele au reprezentat un angajament pe care banca si-l poate permite in conditiile economice actuale si au fost facute alaturi de angajamentul managementului de a pastra numarul de angajati la nivelul de aproximativ 8.700. "Managementul BCR a facut cea de-a sasea oferta in timpul intalnirii de conciliere desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, vineri, 9 ianuarie, in prezenta conciliatorului legal desemnat, oferta care a fost respinsa de reprezentantii sindicali fara a oferi vreo explicatie sau motivele concrete asupra neacceptarii acesteia", se mai precizeaza in comunicatul bancii.

Managementul bancii considera ca motivele din spatele deciziei sindicatului nu justifica in mod real declansarea grevei generale si va contesta in Justitie legalitatea actiunii de protest. In acelasi timp managementul BCR este in continuare deschis dialogului.

Conform notificarii primite luni de managementul bancii din partea Federatiei Sindicatelor Independente din BCR, declansarea grevei are loc "avand in vedere rezultatul concilierii", "respectiv neajungerea la un acord cu privire la contractul colectiv de munca" si "tinand cont de mandatul pe care salariatii l-au dat echipei care a asigurat reprezentarea acestora in cadrul procedurii de conciliere".

Reprezentantii FSI au solicitat la conciliere mentinerea prevederilor contractului colectiv de munca pe 2008, cu unele modificari agreate anterior cu conducerea BCR, precum si o crestere suplimentara a salariilor cu 3% care se adauga la majorarea cu 50% din rata inflatiei pe 2008.

Seful Erste Bank: Pretentiile sindicatului BCR se afla intr-o clara neconcordanta cu realitatea

Pretentiile exprimate de sindicatul Bancii Comerciale Romane (BCR) se afla "in clara neconcordanta cu realitatea", Erste Bank sprijinind in acest context pozitia conducerii BCR, a spus presedintele executiv al Erste Bank si presedintele consiliului de supraveghere al BCR, Andreas Treichl.

Tribunalul Bucuresti va lua, marti, in discutie, solicitarea BCR de a se judeca mai devreme de termenul fixat pentru 15 ianuarie contestatia impotriva grevei generale pe care Federatia Sindicatelor Independente din BCR vrea sa o declanseze de miercuri,14 ianuarie, pe termen nelimitat.

BCR nu va aplica penalitati pentru intarzieri la plata creditelor in perioada grevei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.