Administratia combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati a amanat startul autodisponibilizarilor, deoarece nu a consultat sindicatele in ceea ce priveste schema de plecari voluntare care urma sa fie deschisa luni, au declarat lideri sindicali.
"Datele pe care le-am primit saptamana trecuta au fost pentru informarea noastra generala. Trebuia sa aiba loc, insa, o noua sedinta, de consultare intre patronat si sindicate. Noi trebuia sa discutam in detaliu pe pocedura, plati compensatorii, numar de salariati previzionat sa paraseasca unitatea samd. Deocamdata, aceasta consultare nu a avut loc, iar administratia ne-a transmis ca se va desfasura saptamana aceasta", a afirmat, citat de NewsIn, presedintele coordonator al sindicatului Solidaritatea, Ilinca Diaconu.

In lipsa consultarilor, startul concedierilor la cerere se amana pentru o data care va fi comunicata ulterior. De altfel, modelul de cerere care trebuie completata de siderurgistii care doresc sa renunte la locul de munca in schimbul platilor compensatorii nu a fost pus la dispozitia salariatilor luni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.