Oltchim SA isi va reduce temporar cantitatea de etilena si propilena cu care se aprovizioneaza de la Petrom, pe fondul crizei financiare internationale si in luna noiembrie isi va reduce activitatea cu pana la 40%, pentru a evita acumularea de pierderi, potrivit unui comunicat al companiei emis BVB.

"S.C. Oltchim SA a hotarat sa reduca temporar cantitatea de etilena si propilena cu care se aprovizioneaza de la Petrom, avand in vedere evolutia pietelor si a mediului de afaceri pe fondul crizei financiare internationale, cu efecte asupra scaderii la mai mult de jumatate a cererii de produse petrochimice, atat pe piata interna, cat si pe piata externa", potrivit comunicatului emis miercuri de Oltchim Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Compania anunta in comunicat ca Petrom a fost de acord cu decizia Oltchim si nu va aplica niciun fel de penalitati acesteia.

"Aceasta decizie a fost adoptata atat pe fondul scaderii normale a consumului de produse petrochimice ca urmare a perioadei de iarna si a intreruperii uzuale a activitatii firmelor din vestul Europei in asemenea perioade, cat si ca urmare a scaderii preturilor produselor petrochimice cu mult sub nivelul costurilor de productie realizate de catre societate", potrivit companiei.

Fata de preturile scazute practicate pe piata externa, Oltchim considera ca o continuare a livrarilor la nivelul actual ar provoca pierderi societatii, se mai precizeaza in comunicat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.