"S.C. Oltchim SA a hotarat sa reduca temporar cantitatea de etilena si propilena cu care se aprovizioneaza de la Petrom, avand in vedere evolutia pietelor si a mediului de afaceri pe fondul crizei financiare internationale, cu efecte asupra scaderii la mai mult de jumatate a cererii de produse petrochimice, atat pe piata interna, cat si pe piata externa", potrivit comunicatului emis miercuri de Oltchim Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Compania anunta in comunicat ca Petrom a fost de acord cu decizia Oltchim si nu va aplica niciun fel de penalitati acesteia.

"Aceasta decizie a fost adoptata atat pe fondul scaderii normale a consumului de produse petrochimice ca urmare a perioadei de iarna si a intreruperii uzuale a activitatii firmelor din vestul Europei in asemenea perioade, cat si ca urmare a scaderii preturilor produselor petrochimice cu mult sub nivelul costurilor de productie realizate de catre societate", potrivit companiei.

Fata de preturile scazute practicate pe piata externa, Oltchim considera ca o continuare a livrarilor la nivelul actual ar provoca pierderi societatii, se mai precizeaza in comunicat.