Tranzactiile prind prima pagina a publicatiilor de business din intreaga lume, inclusiv in Romania. Wall-Street prezinta, pentru al treilea an consecutiv, cele mai 'tari' 20 de dealuri corporate din primele zece luni ale acestui an, luand in considerare doua criterii: valoarea tranzactiilor si impactul avut in piata de profil.

Criza internationala se resimte si in sectorul de M&A din Romania

Valoarea fuziunilor si achizitiilor incheiate in Romania in primele noua luni ale acestui an a ajuns 1,426 miliarde de dolari, dupa un trimestru al treilea, mai slab decat T3 din 2007, cu un total de 126 milioane de euro, potrivit calculelor Wall-Street.

Daca in primul semestru din 2008, s-au incheiat 24 tranzactii, cu o valoare totala de 1,3 miliarde de euro, ultimele trei luni au adus pe piata de M&A, pe fondul crizei internationale, doar 7 tranzactii relevante, cu o valoare agregata de 126 milioane de euro.

Cele mai importante tranzactii anuntate in perioada iulie-septembrie 2008
au fost preluarea de catre Piraeus Bank a 51% din casa de investitii Capital Partners, pentru 32 milioane de euro, tranzactia in valoare de 53 de milioane de euro dintre Macon Deva, companie detinuta de fondul de investitii polonez Enterprise Investors, si Simcor Oradea, grup controlat de oamenii de afaceri Stache Lutz si Mihai Voiculescu si deal-ul prin care ITC Networks, din Bucuresti, a fost preluata de compania rusa Luxoft, pentru 20 mil. Euro.

Luna august a fost caracterizata printr-un numar foarte redus de tranzactii si de mici dimensiuni: Centrul Medical Unirea a achizitionat 50% din actiunile grupului AvaMedica, in urma unei tranzactii de aproximativ 700.000 euro, RTC Holding, detinut de omul de afaceri Octavian Radu, a vandut divizia de distributie de produse IT&C ProCA grupului de firme RHS, controlat de Dragos Popescu, pretul platit fiind cuprins intre 3 si 5 milioane de euro si miscarea prin care Marius Ghenea a vandut producatorul de tigle metalice VikingProfil catre grupul polonez Pruszynski, intr-o tranzactie de aproximativ 3 milioane de euro.

Antreprenori locali, deveniti milionari intr-un context de criza financiara

Mai mult de 30 de antreprenori locali au devenit milionari ori si-au marit averea, ca urmare a exit-urilor realizate in primele noua luni ale acestui an. Cine sunt acestia? Raspunsul il aflati aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.