Franta a intrat deja in recesiune, a avertizat, vineri, oficiul francez de statistica, atragand atentia ca produsul intern brut (PIB) va scadea cu 0,1% in trimestrul al treilea si al patrulea din 2008, scrie, in editia sa online, publicatia The Daily Telegraph, potrivit NewsIn.
Institutul National de Statistica si Studii Economice - INSEE - estimeaza ca, dupa ce economia Frantei a scazut cu 0,3% in al doilea trimestru, PIB-ul se va micsora cu inca 0,1% in trimestrul al treilea si al patrulea. O recesiune, din punct de vedere tehnic, apare dupa doua trimestre succesive de scadere a economiei.

Guvernul francez a evitat sa foloseasca termenul "recesiune", dar un comunicat al ministerului de finante spune ca "ministrul Christine Lagarde considera acum ca riscul unei cresteri negative in toamna este real", scrie publicatia britanica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.