Asociatia Romana a Carnii (ARC) estimeaza ca procesatorii romani vor putea produce alimente din carne de porc in sistem lohn incepand cu primul semestru al anului viitor, iar din exportul acestora s-ar putea incasa anual circa 300 de milioane de euro, a anuntat NewsIn.

Presedintele ARC, Sorin Minea, a declarat pentru NewsIn ca lohnul este singura oportunitate de a deschide piata romaneasca de produse din carne de porc si de a sparge astfel embargoul impus Romaniei de catre UE.

Tara noastra nu are voie sa exporte carne de porc si preparate din carne de porc din cauza pestei porcine.

La inceputul lui august 2008, cele opt fabrici care isi anuntasera intentia de a produce in acest sistem au fost verificate de o misiune de control a Comisiei Europene (CE). Presedintele Autoritatii Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis a declarat ca doar una din cele opt unitati controlate au corespuns criteriilor cerute de reprezentantii CE.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.