Windows Cloud, noul serviciu de aplicatii online al Microsoft, ar putea fi lansat in mai putin de o luna.

Dupa ce s-a prins ca viitorul aplicatiilor sta in rularea de suite complexe de la distanta, si ca Google Apps va fi mereu, in clasamente, inaintea serviciilor (scumpe si pretentioase) Office Live!, Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft face o declaratie-soc, conform careia, in mai putin de o luna, ar lansa Windows Cloud.

Serviciul i-ar aduce pe cei de la Microsoft, pe bune, in era web 3.0. In care nu instalam absolut nimic (in afara de cookie-uri, in cel mai rau) pe noile noastre netbook-uri, ci folosim la distanta servicii care ni se ofera gratuit. Din aceasta categorie cel mai bun exemplu e fie Gmail, fie suita de aplicatii online Google Docs.

"Norul" de aplicatii, componenta esentiala a web 3.0, ofera majoritatea uneltelor de procesare si comunicare specifice unui desktop, dar in browser, fiind mult mai practic decat orice suita offline. Chiar daca nu luam ca aparat de referinta iPhone-ul, definitoriu pentru revolutia hardware a norilor de servicii software gratuite, ubicuitatea unui birou aflat la distanta nu poate decat sa incante. Mai ales ca nu mai trebuie sa cari absolut nimic cu tine.. in afara unui ferestre (virtuale) de browser, oricum, universal.

Chiar daca nu se va chema neaparat "Windows Cloud", serviciul e un proiect separat de succesorul Vista, Windows 7 si incorporeaza tehnologii Microsoft prezente deja pe piata, dar si functii noi. Data de lansare nu a fost, inca, anuntata, dar cei de la CNET cred ca primul anunt oficiala a "Norului" va fi facut in cadrul Professional Developers Conference, organizata chiar de Microsoft, care va avea loc la sfarsitul lunii octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.