Angajatii din zona IT din Capitala sunt cel mai bine platiti din toata tara, fiind urmati de cei din Cluj si Timisoara, care sunt doua dintre cele mai importante orase cu traditie universitara din Romania potrivit unui studiu intocmit de Ghidul-Salariilor.ro.

Neasteptat este faptul ca in Iasi, desi acesta este un oras universitar cu traditie, angajatii din IT castiga mai putin decat cei din Cluj si Timisoara, potrivit studiului care releva nivelul salarial din Romania in industria de IT si care sunt beneficiile pe care le primesc angajatii din acest domeniu.

Astfel, angajatii din industria IT din Bucuresti castiga cu 30% mai mult decat cei din Cluj sau Timisoara si dublu fata de cei din Constanta, Galati, Mures sau Oradea, pe cand cei din Brasov sunt pe locul 2 dupa Bucuresti la capitolul venituri, inaintea celor din Cluj sau Timisoara.

Nivelul mediu net lunar al managerilor din IT in judetul Bucuresti poate ajunge pana la 1.690 euro, iar pentru angajatii din aceste companii urca pana la 1.100 euro. Judetul Timis se afla pe cel de-al doilea loc in topul realizat de Ghidul-Salariilor.ro, cu o medie lunara a venitului net de 1.570 euro pentru persoanele care fac parte din management, si de 870 euro pentru restul staff-ului.

In Cluj, managerii pot avea salarii de 1.400 euro, iar in Iasi de 1.040 euro, pentru ca restul angajatilor din aceasta industrie, care nu detin functii cheie in cadrul companiilor sa obtina un salariu mediu net lunar de 890 euro in Brasov, 840 in Cluj, 770 euro in Sibiu, 610 si, respectiv, doar 580 euro pe luna in judetele Bihor si Constanta.

Este clar ca vorbim de o industrie extrem atractiva. Mai sunt insa multe aspecte interesante. Cine plateste mai bine: angajatorul strain sau cel roman? Care sunt ramurile IT-ului in care femeile castiga mai bine decat barbatii? La ce salariu poate ajunge o persoana care face parte din nivelul de top management al unei companii de software? Raspunsurile le gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.