"Cele trei microhidrocentrale pe care le vom construi in Transilvania vor avea o putere totala instalata de circa 17 MW. Suntem in faza pregatitoare pentru organizarea licitatiei in vederea desemnarii companiei care va face proiectarea si executia obiectivului", a declarat pentru NewsIn oficialul Electrica.

Potrivit acestuia, in maxim doi ani, spre sfarsiul lui 2010, microhidrocentralele vor fi gata, cand vor avea si primul MWh furnizat in sistem.

Investitia se ridica la aproape 35 milioane euro. Fiecare megawatt instalat costa aproximativ 2,2 milioane euro, a mai spus Badea.

Compania de stat Electrica este distribuitor si furnizor de energie electrica detinut de stat. Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5,5 milioane clienti. Electrica detine in prezent 78% din capitalul social al acestor societati comerciale.

In 2007, cifra de afaceri a companiei Electrica a fost de 6,115 miliarde lei, iar profitul net de 128 milioane lei.