Un nou virus de tip "cal troian" ameninta posesorii de carduri bancare si utilizatorii de plati electronice, integrandu-se in site-urile online legitime si pacalind consumatorii sa ofere informatii sensibile, cum ar fi numere de card bancar si PIN, potrivit site-ului de specialitate itworld.com.
Troianul numit "Limbo" se integreaza intr-un web browser de genul Internet Explorer, Opera sau Mozilla Firefox folosind un procedeu numit HTML ((Hypertext Markup Language). Din cauza integrarii perfecte cu browserul folosit, poate activa chiar si atunci cand utilizatorul se afla pe o pagina legitima a unei banci si poate schimba formatul paginii respective, creand cateva campuri unde i se cere utilizatorului sa introduca detalii personale, cum ar fi numarul cardului, contul bancar sau numarul de identificare personal.

"Nimic nu sugereaza ca se intampla ceva ilegal, cu o singura exceptie aceea ca iti sunt cerute informatii pe care nu ai fost nevoit sa le oferi niciodata pana in acel moment. Daca utilizatorul este convins in privinta autenticitatii paginii si a comunicatiei cu banca respectiva si introduce detaliile personale, isi poate considera compromis contul de banca si cardul de credit"
a precizat Uri Rivner, director New Technologies la RSA Consumer Solutins, divizia EMC.

Cum poate ajunge troianul in calculatorul victimei? Raspunsul il aflati aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.