"Inteleg perfect ca va fi un vot dificil", a spus Bush, dar planul de salvare "va evita riscul ca aceasta criza din sectorul bancar sa se propage in intreaga noastra economie". "In pofida masurilor importante pe care le aplicam pentru combaterea crizei actuale, vom continua sa ne confruntam cu probleme serioase", a recunoscut Bush, la Casa Alba.

El a subliniat ca actualele crize din domeniul creditelor si din imobiliar vor continua "o vreme sa exercite presiuni asupra sistemului nostru financiar si sa aiba un impact asupra economiei noastre". Totusi, acest plan va incepe "sa reinstaureze stabilitatea sistemului financiar american si a intregii economii", a subliniat Bush.

"Sunt sigur ca, pe termen lung, America va triumfa si va ramane cea mai dinamica si mai eficienta economie a lumii", a asigurat el.

Responsabli din Congres au anuntat duminica, dupa o saptamana de negocieri cu administratia, ca s-a ajuns la un acord asupra planului, ce va fi supus votului luni. Secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, vede in proiectul de lege "un semnal pentru investitorii mici si mari, si de aici si din strainatate, ca suntem angajati in a lua masurile necesare pentru protejarea sistemului nostru financiar si a economiei noastre".