Presedintele american George W. Bush le-a cerut luni congresmenilor sa voteze rapid planul de salvare a sectorului bancar, in valoare de 700 miliarde de dolari, dar a avertizat ca acesta nu va rezolva toate problemele din economia americana, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Inteleg perfect ca va fi un vot dificil", a spus Bush, dar planul de salvare "va evita riscul ca aceasta criza din sectorul bancar sa se propage in intreaga noastra economie". "In pofida masurilor importante pe care le aplicam pentru combaterea crizei actuale, vom continua sa ne confruntam cu probleme serioase", a recunoscut Bush, la Casa Alba.

El a subliniat ca actualele crize din domeniul creditelor si din imobiliar vor continua "o vreme sa exercite presiuni asupra sistemului nostru financiar si sa aiba un impact asupra economiei noastre". Totusi, acest plan va incepe "sa reinstaureze stabilitatea sistemului financiar american si a intregii economii", a subliniat Bush.

"Sunt sigur ca, pe termen lung, America va triumfa si va ramane cea mai dinamica si mai eficienta economie a lumii", a asigurat el.

Responsabli din Congres au anuntat duminica, dupa o saptamana de negocieri cu administratia, ca s-a ajuns la un acord asupra planului, ce va fi supus votului luni. Secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, vede in proiectul de lege "un semnal pentru investitorii mici si mari, si de aici si din strainatate, ca suntem angajati in a lua masurile necesare pentru protejarea sistemului nostru financiar si a economiei noastre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.