Autoritatile chineze si-au manifestat intentia de a investi peste un miliard de euro intr-un parc industrial, luna viitoare o delegatie chineza umand sa poarte discutii pentru alegerea amplasamentului in judetul Dambovita, Arges, Teleorman sau Cluj, au declarat reprezentantii CCIB, citati de Newsin.

"Autoritatile chineze vor sa investeaca peste un miliard euro in realizarea unui parc industrial in Romania, care sa curpinda peste 200 companii, pe o suprafata totala de 100 hectare", a precizat vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresi, Nicolae Vasile.

Potrivit acestuia, din cauza suprafetei mari pe care o presupune constructia, identificarea locatiei a ingreunat procedurile de demarare a investitiei. "In cele din urma am identificat un numar de trei locatii ce ar putea corespunde cerintelor unui astfel de proiect, in luna octombrie urmand ca o delegatie chineza sa se deplaseze in aceste zone pentru a purta discutii cu autoritatile locale si a decide asupra celei mai potrivite locatii", a afirmat Nicolae Vasile.

Cele patru zonele vizate pentru amplasarea sunt situate in judetul Dambovita, in vecinatatea autostrazii Bucuresti - Pitesti, in judetul Teleorman, Cluj sau Arges. "Delegatia chineza va decide unde va amplasa proiectul in functie de receptivitatea autoritatilor", a completat reprezentantul Camerei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.