Cum pastram banii pe timp de criza, in ce investim, cand se va sfarsi criza financiara internationala si cum va arata economia mondiala dupa aceasta, sunt aspectele dezbatute de specialistii contactati de MoneyBox

Vorbind despre investitii si economii, cea mai prudenta alegere si totodata recomandare facuta de specialistii contactati de MoneyBox consta intr-un portofoliu echilibrat, care sa contina instrumente financiare diverse.

Insa, recomandarile specialistilor se indreapta cu precadere catre depozitele bancare, acestea reprezentand un mijloc de economisire sigur dat fiind contextul financiar delicat creat de criza cu care se confrunta toate economiile si implicit toate sistemele financiare.

"Depozitele bancare au fost si vor ramane deosebit de sigure, iar in contextul actual, in care vedem dobanzi cu doua cifre oferite de multe banci pentru depozitele atrase de la clienti pe termene mai lungi, dobanda reala este pozitiva", a explicat Florin Eugen Sinca, analist financiar in cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR).

Politica Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a sprijinit pe de alta parte, in tot acest timp, economisirea pentru a ajuta prin aceasta la corectarea deficitului de cont curent prin reducerea consumului si orientarea unei parti mai mari din venitul disponibil catre economisire.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.