Goldman Sachs si Morgan Stanley au renuntat ieri la statutul de banci de investitii si au devenit institutii de credit traditionale, mult mai drastic reglementate
Goldman Sachs si Morgan Stanley au renuntat la statutul de banci independente de investitii, decizia acestora insemnand sfarsitul unei epoci dominate de astfel de institutii financiare pe Wall Street, dupa falimentul Lehman si preluarea Merrill Lynch. Cele doua institutii financiare au primit, duminica, aprobarea din partea Federal Reserve pentru a deveni banci traditionale, de tip holding, arata Times Online.

Morgan Stanley si Goldman Sachs erau ultimele doua mari banci de investitii independente din SUA dupa falimentul Lehman Brothers si preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America. Desi schimbarea pare una tehnica, aceasta inseamna ca ambele banci vor avea acces la fondurile de urgenta ale bancii centrale americane si vor trebui sa intre sub incidenta unor reglementari mai drastice, impuse de Fed.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.