Dupa falimentul Lehman Brothers, vanzarea Merrill Lynch si scaderea ratingului AIG, saptamana s-a incheiat spectaculos

Scaderi dramatice ale indicilor din intreaga lume, suspendari de tranzactionare, masuri disperate luate de autoritati. Pana vineri, cand intreaga lume financiara s-a inverzit uimitor, pe fondul optimsmului lansat de decizia FED de a interveni in derularea crizei.

Saptamana trecuta a debutat cu cea mai dramatica zi din istoria Wall-Street, care a creat turbulente impresionante pe pietele financiare din intreaga lume. Bank of America a acceptat sa cumpere banca Merrill Lynch pentru circa 50 de miliarde dolari, ca sa evite o accentuare a crizei, iar Lehman Brothers a invocat Capitolul 11 de protectie impotriva falimentului.

Falimentul reprezinta sfarsitul acestei institutii, vechi de 158 de ani, care a reusit sa treaca peste cele doua razboaie mondiale sau peste colapsul fondului de investitii Long-Term Capital Management, insa nu a putut face fata crizei creditelor.

Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria SUA, institutia detinand active totale de peste sase ori mai mari decat cele ale companiei de telecomunicatii WorldCom, care a solicitat protectie fata de creditori in 2002 si ocupa locul al doilea in ierarhie.

Pietele de capital au cazut puternic luni, ca reactie la planul Lehman Brothers de a-si suspenda operatiunile de tranzactionare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.