Scaderi dramatice ale indicilor din intreaga lume, suspendari de tranzactionare, masuri disperate luate de autoritati. Pana vineri, cand intreaga lume financiara s-a inverzit uimitor, pe fondul optimsmului lansat de decizia FED de a interveni in derularea crizei.

Saptamana trecuta a debutat cu cea mai dramatica zi din istoria Wall-Street, care a creat turbulente impresionante pe pietele financiare din intreaga lume. Bank of America a acceptat sa cumpere banca Merrill Lynch pentru circa 50 de miliarde dolari, ca sa evite o accentuare a crizei, iar Lehman Brothers a invocat Capitolul 11 de protectie impotriva falimentului.

Falimentul reprezinta sfarsitul acestei institutii, vechi de 158 de ani, care a reusit sa treaca peste cele doua razboaie mondiale sau peste colapsul fondului de investitii Long-Term Capital Management, insa nu a putut face fata crizei creditelor.

Citeste si:

Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria SUA, institutia detinand active totale de peste sase ori mai mari decat cele ale companiei de telecomunicatii WorldCom, care a solicitat protectie fata de creditori in 2002 si ocupa locul al doilea in ierarhie.

Pietele de capital au cazut puternic luni, ca reactie la planul Lehman Brothers de a-si suspenda operatiunile de tranzactionare.