Suedezii etaleaza trei modele cu cele mai mici consumuri de carburant, din gama Volvo.

Cei de la Volvo au ales Salonul Auto de la Paris pentru a prezenta ofensiva lor in segmentul modelelor ecologice, dar cu propulsie conventionala. Suedezii si-au denumit gama ecologica DRIVe, iar aceasta include deja 3 modele din clase diferite, toate echipate cu acelasi propulsor.

Cele 3 modele ecologice sunt versiuni ale modelelor C30, S40 si V50, toate avand sub capota acelasi propulsor turbodiesel de 1,6 litri. Inginerii au studiat fiecare model in parte si au identificat toate capitolele la care se puteau face imbunatatiri. Le-au selectat pe cele mai eficiente si au trecut la treaba.

Unul dintre cele mai importante capitole este aerodinamica. Masinile au primit spoilere redesenate, panouri pe dedesubt pentru o mai buna curgere a aerului, grile de radiator acoperite si jante/capace de jante optimizate din punct de vedere aerodinamic.

Pentru galeria foto click aici.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.