Creditele neperformante ale marilor banci americane si pierderile inregistrate pe acest fond au creat un efect al “bulgarelui de zapada” atat pe piata de capital americana cat si pe cele internationale. Din septembrie anul trecut si pana acum bursele au inregistrat scaderi de zeci de procente, iar victimele crizei abia acum apar

Specialistii chestionati de Wall Street sunt de parere ca efectele create de criza financiara, pornita acum un an, pe pietele de capital internationale nu ar fi putut fi evitate.

In linii mari, criza este un mare recul al acumularii treptate de supralicitari, explica, Paul Brendea, analist financiar la Prime Transaction. “S-a supralicitat pe piata imobiliara, pe piata creditelor, pe piata de capital, comportamentul destul de agresiv al marilor grupuri financiare dublat de un cumul de factori externi nefavorabuli a permis aparitia unor corectii, a unor reglaje. Iar apoi a venit efectul de bulgare de zapada”, declara analistul Prime Transaction.

In aceste conditii, completeaza acesta, cand criza a atins toate pietele pe care se tranzactioneaza instrumente financiare, efectele ei erau extrem de greu de ocolit – chiar si transformarea detinerilor in lichiditati prezenta un risc valutar ridicat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.