"Cred ca viitorul companiei Alitalia atarna de un fir de ata", a spus ministrul muncii, Maurizio Sacconi, in timpul unei emisiuni matinele.

CAI, grupul de investitori, condus de Roberto Colaninno, care ar urma sa salveze Alitalia de la faliment, a amenintat cu retragerea ofertei in cazul in care nu se ajunge la un acord cu sindicatele.

Sindicatele vor anunta decizia finala pana joi, la ora locala 3.50 p.m, iar conducerea CAI se va reuni la ora locala 4.00 p.m.

Planul de salvare a companiei de la faliment implica concedierea a 3.250 angajati din totatlul de 20.000 de salariati, urmand ca grupul de investitori sa cumpere doar diviziile profitabile ale companiei, inaintea de relansarea activitatii la o scara mult mai mica.

Operatorul aerian Alitalia, care a fost un simbol al Italiei pentru mai mult de sase decenii, este victima interventiei politice, a conflictelor de munca, a unui management neperformant si, mai recent, a scumpirii combustibilului.

Compania avea la sfarsitul lui iulie datorii de 1,17 miliarde euro (1,66 miliarde dolari) si inregistreaza pierderi de peste 2 milioane euro pe zi. La sfarsitul lunii august, reprezentantii companiei au cerut protectie sub legea falimentului.