Fundatia se va ocupa de liniile teoretice tehnologice generale ale internetului, cu sfaturi, reglementari si sugestii.

De aparitia WWWF s-a ocupat chiar inventatorul (in 1989) conceptului de "www", Sir Tim Berners-Lee, "World Wide Web Foundation" fiind, in momentul de fata, un avanpost important al oricarei discutii referitoare la "ce" e internetul si la arhitectura acestuia.

Membrii organizatiei se vor ocupa, in principal, de promovarea valorilor retelei globale, mai ales in termeni care determina gradul de "deschidere" a acesteia. In contextul in care guvernele supravegheaza, deja, oficial, traficul de internet desfasurat pe teritoriul unei tari, lupta pentru principiile de baza ale internetului e mai importanta ca niciodata. Finantarea initiala, de 5 milioane de dolari, a fost facuta de o alta fundatie, "John S. and James L. Knight".

Berners-Lee, in discursul de lansare, a amintit celor prezenti ca "prin aceasta initiativa speram sa dezvoltam un ecosistem international care ne va ajuta sa ne imaginam cum va arata internetul in viitor. Un sistem care sa ne includa pe toti si de care sa ne bucuram cu totii.".

Accelerarea evolutiei internetului va fi posibila prin aducerea laolalta, intr-un acelasi context, a liderilor din business-ul TI&C, a inovatorilor din tehnologie, instantelor academice, guvernelor, organizatiilor neguvernamentale si expertilor.

Mai multe despre proiectul eco-trendy al lui Berners-Lee, desfasurat sub motto-ul neo-renascentist "Humanity Connected", gasiti chiar pe pagina oficiala a acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.