Cand vine vorba de Apple, se pare ca banii pot cadea din cer. Nu numai ca aceasta companie a reusit sa faca bani din iPod-urile si iPhone-urile pe care le-a lansat pe piata, insa succesul pe care l-au avut acestea au determinat si companiile producatoare de accesorii create in speta pentru dispozitivele de la Apple sa aiba de castigat.

“In Statele Unite, piata accesoriilor pentru iPod-uri si iPhone-uri este cu siguranta excesiva, intrucat a obtinut aproximativ 2 miliarde de dolari anual. Cel putin, asta s-a intamplat la sfarsitul lui 2007. Ceea ce incearca Apple sa faca este sa creeze un intreg ecosistem in jurul iPod-urilor si iPhone-urilor sale”, a declarat Stephen Baker, vicepresedinte al grupului de analiza NDP.

In anul 1995, cand s-a fondat compania Contour Design, afacerile acesteia se bazau in special pe crearea de mouse-uri pentru computere. Astazi, in schimb, 70% din business-urile companiei sunt dedicate accesoriilor aferente produselor care au adus popularitate companiei Apple. Contour Design realiza, initial, carcase pentru iPod-uri si iPhone-uri, insa, in momentul de fata, a inceput sa creeze si echipamente Bluetooth si casti pentru smartphone-ul celor de la Apple.

Mai multe astfel de exemple gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.