Rompetrol Bucuresti, operatorul rafinariei Vega, va vinde un pachet de 2,5% din actiunile proprii in cadrul ofertei publice de cumparare initiata de compania mama Rompetrol Group N.V., potrivit deciziei luate de actionarii Vega in cadrul adunarii generale, anunta NewsIn.
Pachetul de 43,71 milioane de actiuni proprii, reprezentand 2,5% din capitalul social al Rompetrol Bucuresti, valoreaza 11,36 milioane lei, potrivit pretului din oferta de 0,26 lei/actiune. Rompetrol Group NV a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca vrea sa preia in intregime rafinaria Vega (Rompetrol Bucuresti) si va derula in acest scop o oferta publica de cumparare pentru un pachet de 7,54% din titlurile Vega.

Compania de tip holding Rompetrol Group plateste 0,26 lei pentru o actiune Vega, iar intermediarul ofertei este casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu. Oferta se desfasoara in perioada 29 iulie - 29 septembrie si, daca se va incheia cu succes, Rompetrol Bucuresti (VEGA) ar putea fi delistata, devenind o companie de tip inchis.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.