Compania aeriana Blue Air a semnat contractul de concesiune pentru construirea noului terminal Plecari de pe Aeroportul Baneasa, investitie in valoare de aproximativ 10 milioane euro, a declarat directorul general al aeroportului, Stefan Mladin, potrivit NewsIn.
"Construirea noului terminal de Plecari constituie o reusita pentru Aeroportul International Aurel Vlaicu (Baneasa) fiind in beneficiul pasagerilor, pentru un trafic normal si civilizat. Aeroportul cunoaste un trend ascendent in ceea ce priveste numarul de pasageri, iar construirea unui nou terminal modern este o conditie obligatorie pentru existenta aeroportului" a declarat Stefan Mladin.

Mladin a precizat ca prin acest contract Blue Air urmeaza sa construiasca noul terminal pe un teren de aproximativ 5.000 de metri patrati, aflat in proprietatea Aeroportul International Aurel Vlaicu. Valoarea investitiei este in jur de 9-10 milioane euro cu toate dotarile necesare, suma ce va fi suportata integral de catre compania Blue Air.

Se estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2008, dupa obtinerea tuturor avizelor si aprobarilor necesare, sa inceapa construirea noului terminal Plecari. Termenul de finalizare este de opt luni de la inceperea lucrarilor. Astfel, cel mai probabil in vara anului 2009 noul terminal va fi functional.

Deoarece in ultimii trei ani a crescut numarul pasagerilor, terminalul existent nu mai face fata, sustin reprezentantii aeroportului. Acestia considera ca daca se va construi noul terminal, Aeroportul Baneasa va avea o capacitate de peste doua milioane de pasageri, implicit va creste profitul si nu in ultimul rand se vor imbunatatii conditiile oferite pasagerilor. Daca in 2007, au tranzitat Aeroportul Baneasa aproximativ patru milioane de calatori, peste cativa ani numarul va creste la peste opt milioane de pasageri, a spus Mladin.

Reprezentantii Blue Air s-au aratat interesati de construirea unui nou terminal la aeroportul Baneasa inca din 2006.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.