Abhazia va deveni un paradis fiscal, a anuntat liderul abhaz, Serghei Bagaps, care a afirmat ca sunt intrunite toate conditiile ca Abhazia sa se transforme in zona libera, scrie, luni, cotidianul Novie Izvestia, citat de RIA Novosti.

Potrivit expertilor, in contextul inaspririi conditiilor din numeroase zone libere occidentale, Abhazia poate atrage pe teritoriul sau multe dintre companiile offshore care lucreaza cu capital rus, potrivit NewsIn.

Zonele libere sunt controlate atat de Fondul Monetar International (FMI), cat si de mai multe banci centrale din lume. Este evident ca nici FMI, nici banci de stat nu vor califica Abhazia ca zona libera atata timp cat guvernele tarilor respective nu recunosc independenta regiunii, arata cotidianul rusesc.

Prin urmare, doar companiile rusesti si cele din Nicaragua vor putea avea raporturi economice cu firmele offshore inregistrate in Abhazia.

Ce sanse de realizare are un astfel de scenariu aflati aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.