Licentele Creative Commons au capatat un echivalent autohton, fiind recunoscute de legile in vigoare.

Dupa cum anuntam, incepand de astazi licentele din familia Creative Commons, o alternativa mult mai liberala la clasicele drepturi de autor, sunt recunoscute de legislatia romaneasca.

Conferinta, desfasurata la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent din Bucuresti, a strans cateva zeci de ziaristi, printre care si bloggeri care s-au ocupat de scris "live" despre eveniment. Bogdan Manolea, initiatorul Creative Commons pe plan local, a explicat printr-o prezentare ce presupune ca proprietatea ta intelectuala sa poarte insemnul CC:

Iata-l si pe Florin Grozea (HI-Q), vorbind din punctul de vedere al muzicianului:

Ultimul care a luat cuvantul este totodata si reprezentantul primului produs Creative Commons romanesc, Razvan Rusu (ex-Travka):

Cu ocazia adaptarii sistemului Creative Commons la contextul romanesc, se poate spune ca s-a mai facut un pas in dezvoltarea celei mai productive, cultural vorbind, etape de evolutie a internetului, web 2.0. Accesibilitatea licentelor Creative Commons va stimula atat productia de opere, cat si initiativele axate social, cum ar fi recentul proiect SaveTheInternet, sub CC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.