Furia apelor a facut peste 3.000 de sinistrati in judetul Timis. Putinii proprietari de case si terenuri agricole care aveau asigurari primesc deja despagubiri, de la asiguratori, sute de milioane de lei.
La nici o saptamina dupa inundarea caselor din mai multe localitati din Timis, directorii societatilor de asigurari erau pe teren pentru evaluarea pagubelor asiguratilor. Banii de la societatile de asigurare ajung de cele mai multe ori la sinistrati cu mult inaintea ajutoarelor de stat.

"Multora le-am si dus banii. Au primit, pentru distrugerea unor anexe gospodaresti sau pentru ca trebuie sa refaca subsoluri ori tencuiala casei, acolo unde a intrat apa, intre 10 si 85 de milioane de lei", a declarat Theodor Davitoiu, directorul sucursalei Timis a societatii de asigurari Unita. Reprezentantii Asirom au spus ca au fost la Foeni (n.r. - localitate unde si acum se poate circula numai cu barca) cu doua saptamini inainte de inundatii. Au reusit sa faca doar doua asigurari si nu au avut succes mai mare nici in alte sate.

"Am aprobat azi (n.r. - ieri) 30 de dosare de despagubiri. E adevarat ca sint doar in zona apropiata celei calamitate, dar avem si asigurati, e drept putini, chiar si in satele distruse", a precizat Radu Tinu, directorul Asirom Timisoara.

El a adaugat ca, in acest moment, doua miliarde de lei sint blocati in conturi pentru plata despagubirilor pentru asiguratii din zonele inundate. Directorul de la Departamentul daune al acestei societati, Ion Stefanescu, a precizat ca aceia care au avut terenuri asigurate in zone precum Deta, Denta, Gataia vor fi despagubiti 100a. El a adaugat ca o batrina din Foeni cu asigurare pe o casa de vaiuga, care s-a prabusit, va primi saptamina viitoare toata suma asigurata - 120 de milioane de lei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.