Cardul de credit a devenit un element comun in viata de zi cu zi. Daca in urma cu 10 ani bancomatele erau numai cateva si acelea amplasate la intrarile bancilor, acum sunt peste tot si nu fac altceva, decat sa completeze peisajul urban cu care suntem obisnuiti

Top 5 carduri de cumparaturi Tot astfel si cardurile de credit sunt acum comune. Aproape toata lumea foloseste cardul de credit atunci cand isi face cumparaturile la supermarket, sau alimenteaza masina la benzinarie.

Ce este un Card de Credit?

Cardul de credit reprezinta un imprumut, insa aflat in permanenta la dispozitita clientului. Fiecare card de credit are o limita de creditare. Limita de creditare reprezinta nivelul pana la care cineva poate sa se imprumute.

Limita de creditare scade atunci cand banii sunt consumati si creste odata cu rambursarea sumei restante. In cazul cardurilor cu functie dubla, de credit si de debit, cum ar fi cele pentru salarii, limita de creditare este de obicei de aproximativ de trei ori valoarea unui salariu, insa in functie de anumite criterii poate creste sau scadea.

Cardul poate avea mai multe utilizari. Poate fi folosit de catre client la efectuarea diverselor plati la magazinele care accepta plata cu cardul, sau ii poate retrage direct din bancomat.

Afla care este cardul potrivit pentru tine; cu un click aici vei descoperi ce comisioane percep bancile.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.