"Din punct de vedere al legislatiei se remarca o diferentiere intre societatile de leasing inscrise in Registrul General, cele inscrise in Registrul Special si societatile financiare care vin pe pasaport european pe baza unei notificari la Banca Nationala a Romaniei (BNR) - si care nu se supun normelor bancii centrale", a explicat astazi coordonatorul comitetului logistic din cadrul ALB Romania, Marian Niculescu.

Niculescu a explicat ca exista un pachet de norme pe care societatile inscrise in Registrul Special trebuie sa le respecte, cum ar fi regulamentul care se refera la limitarea creditarii populatiei, care se gaseste numai in acest registru, nu si in cel General.

"Desi BNR a solicitat renuntarea la aceasta distinctie intre Registrul Special si cel General, aceasta s-a pastrat si a continuat sa afecteze concurenta din piata", a mai spus Niculescu.

"In acest moment, BNR are o putere sporita asupra pietei financiare nebancare, deoarece legislatia secundara a fost pusa la dispozitia bancii centrale", a mai spus coordonatorul comitetului logistic din cadrul ALB.