Rar scriu despre Microsoft. In afara de momentele (recunosc, delicioase!) in care gigantul din Redmond primeste amenzi grase de la Comunitatea Europeana sau e implicat in diverse procese anti-trust, subiectul "Microsoft" imi e strain. Noul Internet Explorer, 8 beta 2, insa, merita toata atentia.

Sunt utilizator de Firefox inca de la aparitie si nu pornesc Explorer-ul decat ca sa-i scot optiunea de "Default browser" si sa downloadez un pachet de Firefox. Faptul ca foloseste ceva mai putine resurse decat concurentul de la Mozilla nu m-a convins niciodata, iar introducerea optiunii de "nou tab", inacceptabil de tarziu, mi se pare un fel de deget mijlociu, corporat, aratat internautilor.

Versiunea 8 Beta 2, de downloadat oficial incepand de astazi, aduce o noutate absoluta pe piata browserelor neimbunatatite cu add-on-uri: optiunea de a sta departe de serverele care inregistreaza obisnuinte de browsing si analizeaza toate urmele pe care le lasi online. Browsing-ul "InPrivate" e extrem de sensibil la informatia care ii e ceruta de site-uri si refuza, de cele mai multe ori, sa dezvaluie mai mult decat trebuie.

Citeste si:

Modul de browsing "InPrivate" iti permite nu doar sa surfezi fara sa fie pastrat un istoric, cookie-uri sau alte date personale, dar si sa blochezi reclame, in functie de cat de mult te deranjeaza, si malware. Alte noutati sunt imbunatatirile aduse istoricului de tab-uri, care pot fi acum si colorate, mult mai accesibil si un "accelerator", mai greu de apreciat la prima vedere. Auto-completarea campurilor de cautare a fost si ea revigorata.