In statiile de metrou Gara de Nord 1, Piata Romana, Piata Unirii 1, Piata Victoriei 2, Stefan cel Mare, Piata Iancului, Piata Muncii, Grozavesti, Basarab, Dristor 1 se afla cate un bancomat, iar in statia Armata Poporului sunt instalate doua aparate. ATM-urile sunt amplasate in zonele de acces in statii, pentru a acoperi cat mai bine fluxul de deplasare al calatorilor.

De la oricare dintre bancomatele instalate in statii de metrou, clientii BCR pot efectua urmatoarele operatiuni: retragere de numerar, consultarea soldului cardului, plata facturilor pentru 160 de furnizori de utilitati din toata tara, plata ratelor la creditele BCR, transfer intre conturile BCR, incarcarea cartelelor Vodafone, schimbarea PIN-ului pentru cardurile emise de BCR si obtinerea unui extras al operatiunilor facute cu cardul de credit. Suma maxima care se poate retrage dintr-o singura operatiune este de 3.000 lei.
In prezent, reteaua de ATM-uri a BCR a ajuns la aproape 1.650 de aparate, cota de piata a bancii atingand 25%. La nivelul capitalei, aceasta este de 23%.

Pe segmentul emiterii de carduri, BCR are o cota de piata de peste 22%, iar in Bucuresti detine peste 26% din piata cardurilor. Banca are, in prezent, aproape 2,4 milioane de carduri active.

BCR, membra a grupului Erste, are, in prezent, active de peste 17,5 miliarde euro, iar reteaua bancii cuprinde aproape 600 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi), precum si 52 de centre de afaceri destinate in special firmelor mici si mijlocii si companiilor mari. BCR emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are, in retea, peste 14.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu cardul (POS).