Ceremonia de Deschidere a JO 2008 a fost cel mai urmarit astfel de eveniment, care s-a desfasurat in afara teritoriului Statelor Unite, de catre americani.

In 50 de ani de transmisiuni de la Jocurile Olimpice, audienta ceremoniei transmise de la Beijing a depasit-o pe cea inregistrata la celelalte deschideri din strainatate, fiind cu 35% mai mare decat cea a ceremoniei de la Atena, din 2004, (24, 5 milioane de telespectatori) si depasind cu 25 % audienta deschiderii de la Sydney, din 2000, (27,3 milioane de telespectatori).

Insa, audienta inregistrata de NBC in timpul difuzarii ceremoniei de la Beijing nu a intrecut-o pe cea inregistrata la transmisiunea ceremoniei JO de la Atlanta, urmarita, in 1996, de 39,8 milioane de telespectatori.

Spre deosbire de majoritatea televiziunilor din alte tari care au transmis deschiderea JO in direct, NBC a amanat transmisiunea pana in prime time, ceea ce se poate sa ii fi facut pe multi telespectatori sa se uite la ceremonie, dupa ce au fost expusi toata ziua la cronici impresionante si fotografii spectaculoase.
Insa, in general, ceremonia de deschidere nu reprezinta un indicator pentru audienta din timpul JO.