Cine este Shift de la Asia Express? Este întrebarea care stă pe buzele multora încă de când s-au aflat concurenții celui de-al patrulea sezon al show-ului de la Antena 1. Artistul face echipă cu un prieten și coleg de breaslă, Connect-R.

Cine este Shift de la Asia Express sezonul 4

Pe numele real Gabriel Mihai Istrate, Shift este unul dintre cei mai apreciați artiști de pe piața muzicală românească. De origine din Galați, acolo unde a pus bazele grupului muzical „Ilogic”, în anul 1998, cântărețul a colaborat prima dată cu Urban Records ca artist și producător, unde a făcut hit-uri alături de Raparta, Mc Bean, Connect-R, Matteo, Tom Boxer, Mike Diamondz, Vanotech, K-Gula si DJ Undoo.

Shift s-a hotărât să se înhame la o carieră solo în anul 2008, când a lansat piesa „Prea Devreme”, sub pseudonimul Kreuzet. În aceeași perioadă a venit la București, unde a început parteneriatul cu Kontrol Room Studio. Tot atunci a produs integral albumul „Acelash - E bine rău” și a fondat grupul de producție „Midiots”.

În 2010 și-a schimbat numele de scenă în Shift și a filmat primele trei videoclipuri, timp în care și-a mărit portofoliul de artiști cu care a făcut echipă pe scenă: Puya, Bere Gratis, DJ Osaka, SRG și Sylvie. Anul 2013 a venit cu o fuziune fantastică, ce i-a adus notorietatea. A lansat piesa „Sus pe toc”, alături de Marius Moga, ce a adunat milioane de vizualizări pe Youtube și difuzări la radio și TV. Atunci a fost o perioadă prolifică pentru vedetă, căci la scurt timp a scos și piesa „Arde”, alături de Paula Seling.

În 2014 a surprins din nou publicul cu un remake al unei celebre piese din repertoriul Compact, „După ani și ani”, acompaniat fiind de Vizi Imre, finalist la Vocea României 2013. Luna aprilie a aceluiași an a venit cu un nou hit din partea sa, „Rupem boxele”, unde a făcut echipă cu Andreea Bănică.

De asemenea, a avut o colaborare și cu Andra, în 2015, pentru single-ul „Avioane de hârtie”, una dintre cele mai difuzate piese la radio și TV. Doi ani mai târziu, Shift a lansat primul material discografic al său, albumul „Adevărul”. Pe acesta se regăsesc melodii pe care le-a făcut împreună cu Puya, Connect-R, Andra, Vescan sau Adda.

Se cunoaște cu Connect-R de 15 ani

Connect-R și Shift au plecat împreună pe Drumul Împăraților de la „Asia Express”. Cei doi au menționat că îi leagă o prietenie de 15 ani, lucru care se poate observa din interacțiunea pe care o au cei doi în cadrul show-ului.

Citeste si:
Jador a ajuns la spital în prima zi de Paște. Cine l-a însoțit și...
Jador a ajuns la spital în...

„Cazarea, greu de găsit, dar avem condiție fizică. Confortul nostru de acasă s-a dus, nu mai există. Ne îngrijorăm mai mult când vedem că nu ne ia nimeni la autostop, când vedem că ne primește lumea greu la cazare, că nu vorbește nimeni cu noi.

Am decis să ne numim echipa Gambă pentru că la cât am mers pe jos ni s-a dublat dimensiunea picioarelor de când am ajuns aici. Asia Express e mult mai pe bune decât credeam chiar și noi”, a mărturisit Shift.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.