E deja octombrie și mulți și-au pregătit locuințele pentru iarnă. Castorii și veverițele și-au izolat vizuinele cu un strat generos de mușchi și crenguțe. Alții vor să evite iarna cu orice preț, așa că zboară spre cuibul de vacanță din țările calde.

Dar, dacă locuiești la apartament sau la casă, pregătirile de iarnă pot fi mai complicate, pentru că vrei să ții căldura în interior și prețurile sub control. Soarele de octombrie este însă blând și îți mai dă răgaz să explorezi soluțiile accesibile de încălzire de la Brico.

Încălzirea electrică fixă sau mobilă, o alternativă sustenabilă

Vei avea nevoie de produse din această categorie dacă nu ai acces la alte tipuri de încălzire sau dacă sistemul de termoficare are obiceiul să pice fix când ți-e iarna mai friguroasă.

Aerotermele de cameră, ușor de folosit și de mutat acolo unde ai nevoie de căldură, au la Brico prețuri începând de la 49.9 lei. Dacă suferi de sindromul “băii friguroase”, poți opta pentru aeroterme de baie sau radiatoare electrice, unele dintre ele chiar și cu suport de prosop.

Convectoarele absorb aerul rece, îl încălzesc, apoi îl eliberează înapoi în cameră. E ușor să le muți sau să le depozitezi atunci când nu mai ai nevoie de ele, iar prețurile lor încep de la 99 lei.

Șemineele electrice cu efect de flacără îți generează căldură în casă, dar și niște sentimente pufoase la interior, pentru că îți amintesc de iernile petrecute la bunici. Spre deosebire de șemineele cu foc, nu implică aerisire, fum, cenușă și nici un preț prea mare. Poți avea propriul șemineu electric la un preț începând cu 349 lei.

Aerotermele industriale sunt o soluție pentru încălzirea eficientă a zonelor de lucru, precum garajele sau atelierele. Prețul lor pornește de la 149 lei.

Radiatoarele cu ulei sunt și ele de mare ajutor iarna. Datorită elemenților cu ulei, păstrează căldura mai mult timp după utilizare și, bonus, usucă rapid mănușile și șosetele implicate într-o bătaie cu bulgări sau în deszăpezirea aleii.

Citeste si:
Impozitarea bacșișului pare un eșec. Câți bani s-au strâns la buget
Impozitarea bacșișului pare...

Șeminee și sobe pentru o încălzire eficientă

Aici vei găsi soluții tradiționale de încălzire, care pot ține pieptul chiar și celor mai noi generații de friguri sau geruri.

Șemineele pe lemn sunt responsabile și cu încălzirea casei, dar și cu asigurarea unui decor rustic. La Brico, prețurile lor pornesc de la 749 lei.

Sobele din teracotă vin în mai multe forme și dimensiuni: sobă tip scărișoară, sobă pentru colț, sobă tip șemineu sau sobă cu ochiuri pentru gătit. Prețul lor începe de la 1399 lei.

Sobele tip Godin, din tablă emailată, sunt o soluție rapidă de încălzire pentru spațiile și bugetele mai mici, cu prețuri care pornesc de la 449 lei. Godinul este șamotat la interior, iar asta îți garantează că nivelul crescut de căldură se va păstra pentru câteva ore bune.

Citeste si:
Ce anvelope de vară sunt bune pe o mașină de buget
Ce anvelope de vară sunt bune...

Nu uita de combustibilii solizi

E important să-ți faci o rezervă de combustibili care te va ajuta să ții focul viu și casa cât mai călduroasă. Dacă beneficiezi de Cardul de Energie, îl poți folosi pentru a cumpăra acest tip de produse din magazinele fizice Brico, până pe 22.12.2023. Citește aici mai multe detalii.

Lemnele de foc la paleți pentru sobe sau șeminee, cu prețuri de la 849 lei, și la pachet de la 11.50 lei.

Peleții pot fi folosiți în șeminee, sobe, cazane automate sau centrale pe peleți și au prețuri de la 2.69 lei/bucată. Dacă ai grădină, îți recomandăm peleții fără aditivi. Cenușa rămasă e un bun îngrășământ natural.

Brichetele din cox petrolier au prețuri de la 62 lei. Sau poți alege brichetele RUF, o alternativă la combustibili precum gaz natural, cărbune sau lemn, cu prețuri de la 16 lei.

Citeste si:
7 sfaturi pentru stabilitate financiară
7 sfaturi pentru stabilitate...

Acestea sunt produsele pe care Brico ți le recomandă cu multă căldură pentru la iarnă. Îți mai rămâne doar să ne vizitezi în magazin sau pe bricodepot.ro, înainte să te viziteze frigul.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2023 - 07 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.