De ce este prezenta online esentiala pentru o afacere, indiferent de marime? Raspunsul este mai simplu decat va asteptati: pentru ca poate aduce clienti noi.

De ce aveti nevoie de prezenta online pentru afacerea dvs.?

A avea o prezenta online poate asigura succesul sau esecul unei afaceri, in special pentru proprietarii de afaceri mici. Prezenta online nu este benefica doar pentru afacerea dvs., ci si pentru clientii dvs. si potentialii clienti.

Desi este adevarat ca afacerile mici nu dispun de multe resurse sau mult timp pentru a-si construi o prezenta online, lipsa timpului nu este o problema insurmontabila. Website-ul dvs. poate fi simplu la inceput si nu necesita decat unele imbunatatiri periodice, sub aspectul esteticii si continutului.

Configurarea catorva conturi pe retelele de socializare va va ajuta sa anuntati clientii cu privire la actualizarile de pe website. Chiar daca nu puteti posta decat o data la doua saptamani, va veti construi in curand o autoritate online.

Timpul dedicat construirii unei prezente online pentru afacerea dvs. nu este un timp irosit. Dimpotriva

.Punctul central al afacerii dvs. si al prezentei online este website-ul dvs. iar la baza unui website va sta intotdeauna inregistrarea unui domeniu ro relevant si un serviciu de gazduire web adaptat nevoilor dvs.

Motive pentru care prezenta online este esentiala pentru orice afacere

1. Prezenta online imbunatateste accesibilitatea

Daca un consumator are posibilitatea de a cauta pe Google produsele sau serviciile care il intereseaza intr-un anumit oras dar dvs. nu sunteti prezent online, veti pierde orice sansa ca utilizatorul respectiv sa afle despre dvs. In plus, va ajunge probabil pe siturile concurentilor iar daca acestea ii vor oferi ceea ce cauta va renunta la eventuale cautari offline.
A avea o prezenta online creste accesibilitatea clientilor sau consumatorilor dvs. Este o modalitate de a oferi preturi, detalii si raspunsuri la posibile intrebari care necesita un efort minim deoarece clientii la randul lor vor prefera sa depuna un efort cat mai redus pentru a gasi ceea ce cauta. Informatiile despre serviciile sau produsele pe care le oferiti trebuie sa fie disponibile pe website-ul dvs. iar daca nu sunt, asigurati-va ca datele dvs. de contact sunt afisate intr-un mod evident.

Citeste si:
Beneficiile serviciilor de internet fix pentru afaceri
Beneficiile serviciilor de...

2. Prezenta online inseamna un public mai larg

Prezenta online permite clientilor sa ajunga la dvs.; la orice ora din zi sau noapte, clientii vor putea achizitiona bunuri si servicii online. Indiferent de ora, clientii vor putea sa consulte informatiile de pe websitul dvs. si sa plaseze comenzi online.

Online puteti ajunge la un public mult mai numeros decat avand doar un magazin fizic, unde oamenii nu pot ajunge uneori din diverse motive (dizabilitati, lipsa transport, lipsa timp, distanta, etc.).

Daca veti ajunge la un public mai numeros veti avea de castigat din mai multe puncte de vedere, nu doar al vanzarilor directe. Cand clientii sunt multumiti de ceea ce obtin, informatii sau produse / servicii, vor impartasi si altora experienta pozitiva, informatiile despre produsele si serviciile dvs. Daca acesti clienti secundari va viziteaza website-ul si vor avea parte de aceeasi experienta va vor percepe ca pe un profesionist.

Citeste si:
Comandă și livrare de flori online: O modalitate ușoară de a...
Comandă și livrare de flori...

Daca aveti conturi pe retelele de socializare, informatiile despre produsele dvs. pot fi distribuite cu usurinta intre clienti, ceea ce va atrage si mai multi clienti pe website-ul dvs. Puteti publica articole pe bloguri sau websituri specializate astfel incat utilizatori interesati de domeniul dvs. de activitate sa va gaseasca mai usor - de exemplu daca administrati un pet-shop online puteti apela la un portal informational specializat pe teme de animale de companie precum E-vet.ro.

3. Prezenta online creeaza relatii si consolideaza increderea consumatorilor

Partea buna a detinerii unui website, blog sau a conturilor de socializare este ca acestea permit postarea de recenzii si comentarii cu privire la produsele dvs. In calitate de expert in domeniul dvs. de activitate, veti putea raspunde la orice intrebari rapid si temeinic. Orice lauda venita din partea publicului va creste prezenta online si va arata clientilor noi ca sunteti o afacere de incredere.

Citeste si:
Cumpărături în rate online vs. offline: care este diferența?
Cumpărături în rate online...

Chiar si atunci cand exista recenzii sau comentarii mai putin bune, puteti contacta clientii nemultumiti si rezolva problemele, astfel incat reputatia si numele dvs. sa ramana intacte. Este important sa stiti care sunt problemele intampinate de un client nemultumit astfel incat sa le puteti remedia, decat un client suparat care sa-si impartaseasca nemultumirea fata de afacerea dvs. fara ca dvs. sa fiti la curent si sa aveti posibilitatea de a lua masuri.

Abilitatea de a corecta greselile ajuta la fidelizarea clientilor. Chiar daca nu sunteti "iertat", cel putin alti clienti si consumatori pot vedea ca ati incercat si ca sunteti dispus sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a-i mentine pe clienti multumiti.

4. Prezenta online devine un proces de marketing fara efort

Vanzarea produselor si serviciilor dvs. devine un proces fara efort datorita prezentei dvs. online. Consumatorii vor putea sa va studieze produsele si sa se asigure ca sunt multumiti de alegerea lor, fara a se simti presati. Si, asa cum am spus, nu trebuie sa fiti acolo pentru ca intreg procesul sa aiba loc. Chiar si noaptea, clientii vor cumpara.

Citeste si:
Situații în care un credit online poate fi soluția salvatoare
Situații în care un credit...

Nu numai ca procesul nu mai este limitat, dar este si nesfarsit (intr-un mod bun!). Marketingul online poate costa oricat de mult sau de putin decideti. Nu trebuie sa trimiteti prin posta cupoane sau pliante; le puteti pur si simplu distribui cu un singur click. Puteti face publicitate produselor si serviciilor dvs. gratuit pe site-urile dvs. de socializare si pe blog. Si, daca va concentrati pe imbunatatirea SEO, atunci motoarele de cautare vor functiona in favoarea dvs.

5. Prezenta online indica ce functioneaza si ce nu intr-o afacere

In cele din urma, o prezenta online va permite sa vedeti efectele tuturor acestor eforturi. Urmarirea indicatorilor website-ului si a conturilor de socializare nu este complicata si veti obtine feedback pentru a decide despre ceea ce functioneaza si ce nu.

Daca distribuiti o noua postare pe blog si observati o crestere a traficului veti sti ca ati atins un continut de interes pentru publicul dvs. A putea vedea rezultatele eforturilor dvs. va permite sa faceti imbunatatiri in fiecare aspect al afacerii dvs.

Construirea unei prezente online nu este doar benefica pentru o afacere, fiind chiar obligatorie prin prisma beneficiilor pe care le aduce. Prin crearea unui blog, mentinerea actualizata a website-ului si o prezenta activa pe retelele social media, veti fi accesibil unui public mai larg, veti construi increderea consumatorilor si veti putea comercializa produsele si serviciile dvs. fara efort. In plus, veti putea face oricand imbunatatiri in toate aceste domenii.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2021 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.