Mergi prin magazine și vezi promoții la diferite produse? Accesezi platformele de shopping online și descoperi oferte atractive? Primești zilnic pe telefon newslettere și reclame la cele mai mari branduri, ca să alegi ce-ți place? Află în continuare cum să iei decizia optimă și care este mixul ideal de cumpărături în rate online și cumpărături în rate offline.  

Cumpărături în rate online: avantaje și dezavantaje

Cumpărăturile în rate online au devenit extrem de populare în ultimii ani, pentru că oferă numeroase avantaje: rapiditate, comoditate, flexibilitate. De asemenea, există o varietate de opțiuni de finanțare și oferte disponibile, ca să economisești și timp, și bani când alegi să faci shopping online. Cu toate acestea, cumpărăturile în rate online vin și cu câteva dezavantaje. Unul dintre cele mai mari riscuri este legat de securitatea datelor noastre personale. Asigură-te că accesezi doar site-uri sigure, ale retailerilor și comercianților cu reputație. Citește cu atenție termenii și condițiile de împrumut, pentru a înțelege în totalitate obligațiile financiare pe care le implică achizițiile online în rate.

Cumpărături în rate offline: avantaje și dezavantaje

Cumpărăturile în rate offline îți dau posibilitatea de a verifica articolele înainte de achiziționare, pentru un plus de încredere în alegerile pe care le faci. Totodată, interacțiunea directă cu vânzătorul poate oferi informații valoroase despre produse și ai ocazia să trăiești live experiența de shopping. Însă cumpărăturile offline necesită prezența fizică la un magazin sau la un furnizor, ceea ce reprezintă un inconvenient pentru cei care locuiesc în zone izolate sau care nu au acces ușor la brandurile preferate.

Folosește carduri de cumpărături în rate online și offline

Ca să realizezi mixul ideal de shopping online și offline, folosește mijloace de plată inteligente, precum cardurile de cumpărături în rate fără dobîndă*. De exemplu, CardAvantaj emis de Credit Europe Bank este primul card de credit în lei cu utilizare națională și internațională, prin care cumperi cu plata în rate fără dobândă*, primind în același timp și bonus pentru fiecare tranzacție efectuată. Te bucuri de o perioadă de creditare nelimitată, dacă rambursezi lunar suma minimă de plată. Poți să utilizezi carduri contactless, ca să faci plăți rapide și sigure. Accesează https://www.cardavantaj.ro/campanii-card-avantaj și descoperă campaniile active la produse și servicii din cele peste 9500 de magazine cuprinse în rețeaua de parteneri CardAvantaj.

Citeste si:
Comandă și livrare de flori online: O modalitate ușoară de a...
Comandă și livrare de flori...

Fie că faci shopping online sau preferi cumpărăturile tradiționale, prin CardAvantaj beneficiezi de rate fără dobândă* la electronice, electrocasnice și IT&C, magazine pentru materiale de construcții, magazine de mobilă și decorațiuni, magazine alimentare, supermarket, piață, stații de alimentare cu combustibil ș.a. Poți să folosești CardAvantaj pentru achiziții de produse și servicii cu dobândă zero* la restaurante, fast-food-uri, cafenele, baruri, în magazine de modă, bijuterii și ceasuri, magazine de cosmetice și saloane de înfrumusețare, magazine cu articole auto-moto, turism și sport, serviciilor de sănătate și îngrijire personală, cultură și educație, servicii de curățenie, servicii de consultanță, servicii de securitate și pază, servicii financiar-bancare, servicii de travelling, activități recreative ș.a.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Citeste si:
Situații în care un credit online poate fi soluția salvatoare
Situații în care un credit...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2023 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.