Rusia cumpără muniţie de artilerie de la Coreea de Nord, conform serviciilor de informaţii americane, informează New York Times, în contextul relatărilor că armata rusă a început să folosească şi drone de producţie iraniană.

Rusia cumpără muniție de artilerie de la Coreea de Nord (New York Times)

Oficiali ai administraţiei Statelor Unite au declarat cotidianului citat, conform Reuters, că aceste achiziţii arată că sancţiunile occidentale încep să îşi facă efectul şi să limiteze capacitatea Rusiei de a-şi susţine invazia din Ucraina.

New York Times a relatat luni că informaţii secrete recent desecretizate arată că printre tipurile de armament achiziţionate se numără obuze de artilerie şi rachete. Este de aşteptat ca Rusia să mai cumpere astfel de armament, a precizat publicaţia.

Luna trecută, un oficial american a declarat pentru Reuters că dronele de producţie iraniană cumpărate de Rusia au înregistrat „numeroase defecţiuni". Oficialul a mai precizat că, cel mai probabil, Rusia intenţionează să achiziţioneze sute de drone Mohajer-6 şi Shahed.

Ucraina a lansat recent o contraofensivă în mai multe locuri, inclusiv în jurul oraşul Herson, pe care Rusia l-a ocupat din prima fază a invaziei. În pregătirea atacurilor, forţele ucrainene au lovit zone de aprovizionare ruseşti, inclusiv dintre cele cu artilerie şi muniţie. Potrivit unor oficiali, sancţiunile occidentale limitează capacitatea Rusiei de a înlocui vehiculele şi armele distruse în Ucraina, notează Agerpres.

Putin aprobă noua doctrină de politică externă bazată pe „Lumea rusă”

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat luni o nouă doctrină de politică externă edificată în jurul conceptului „Lumea rusă”, noțiunea pe care ideologii conservatori au folosit-o pentru a justifica intervenția în afara țării în sprijinul vorbitorilor de limbă rusă.

Citeste si:
Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a...
Evgheni Prigojin a murit,...

Cele 31 de pagini de „politică umanitară", publicate la peste şase luni de la declanşarea războiului în Ucraina, afirmă că Rusia ar trebui „să protejeze, să salveze şi să promoveze tradiţiile şi idealurile Lumii ruse".

Chiar dacă prezentată ca un fel de strategie de „soft power", aceasta consacră, însă, în politica externă oficială idei legate de politica rusească şi religie pe care unii adepţi ai liniei dure le-au folosit pentru a justifica ocuparea de către Moscova a unor părţi din Ucraina şi sprijinul pentru entităţi separatiste pro-ruse din estul ţării.

„Federaţia Rusă oferă sprijin compatrioţilor săi care trăiesc în străinătate în îndeplinirea drepturilor lor, pentru a asigura protejarea intereselor lor şi păstrarea identităţii lor culturale ruse", susţine noua doctrină de politică externă.

Citeste si:
Războiul s-a mutat în Rusia. Ce este obligată să facă armata lui...
Războiul s-a mutat în Rusia....

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.