Laurentiu Constantin, criminalul pus liber din eroare, a fost condamnat in prima instanta la 19 ani de inchisoare pentru ca si-a omorat sotia, cu mai multe lovituri de cutit, in fata copilului de aproape doi ani, insa acesta va ramane in libertate pana la finalizarea procesului.

In 20 iulie, Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea lui Laurentiu Constantin la 19 ani de inchisoare in regim de detentie, pentru omor calificat. De asemenea, instanta a decis ca barbatul sa plateasca mamei victimei 15.000 de lei daune materiale si 35.000 de lei daune morale, iar fetitei, 146.400 de lei, reprezentand daune morale si o alocatie de 150 lei pe luna pana la majoratul acesteia. Mai mult, Laurentiu Constantin trebuie sa plateasca 2.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat, transmite MEDIAFAX.

Sentinta poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti si apoi la instanta suprema, procesul putand sa dureze chiar si mai multi ani.
In evidentele Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Laurentiu Constantin nu figureaza ca fiind reincarcerat.

  • Eliberarea eronata

El a fost pus in libertate in 8 iunie 2010, la un an si o luna dupa ce si-a ucis sotia, Nicoleta, cu mai multe lovituri de cutit, pentru ca intentase actiune de divort. Copilul lor, o fetita nascuta in 2007, a fost data spre crestere mamei Nicoletei.

Judecatorul Tribunalul Bucuresti a fost nevoit sa il puna in libertate din cauza ca dosarul a stat mai bine de doua luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru motivarea unei incheieri de doua pagini, prin care cei trei judecatori ai completului - Cristian Jipa (cercetat in cazul senatorului Catalin Voicu), Sofica Dumitrascu (care l-a pus in libertate pe Omar Hayssam) si Sandel Macovei - au luat la cunostinta ca inculpatul si-a retras recursul impotriva deciziei de rejudecare a procesului acuzatului, decisa de Curtea de Apel.

Procurorul de sedinta a cerut Tribunalului Bucuresti sa constatate incetarea de drept a arestarii preventive in cazul lui Constantin, potrivit articolului 140 aliniatul 1 din Codul de procedura penala, care prevede ca masurile preventive inceteaza de drept la expirarea termenelor prevazute de lege sau stabilite de organele judiciare.

Citeste si:
Ciolacu, atac dur la PNL: ”Sunteți criminali și veți plăti pentru...
Ciolacu, atac dur la PNL:...

Tribunalul Bucuresti nu a putut verifica legalitatea masurii preventive in acest caz, in termenul stabilit de lege de 60 de zile, pentru ca dosarul a fost trimis de ICCJ inapoi instantelor inferioare, in 26 mai la Curtea de Apel Bucuresti si apoi abia in 1 iunie a ajuns la Tribunalul Bucuresti.

Crima din acest dosar, recunoscuta de Laurentiu Constantin, a avut loc in mai 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.